Contact | Sitemap | Route | 

Sportschoen van plastic afval uit oceaan

Een sportschoen vervaardigd van plastic afval uit de Pacific Ocean. Sportswear gigant Adidas heeft het samen met Parley for the Oceans mogelijk gemaakt.

Sneakers

Adidas heeft nieuwe sportschoenen uitgebracht waar iedere liefhebber van gaat watertanden. Maar dit keer zijn de schoenen wel heel bijzonder. Door samen te werken met Parley for the Oceans, een organisatie voor het behoud van de oceanen, zijn er wel liefst 7000 paar sneakers vervaardigd. Die gemaakt zijn van plastic uit de oceaan. 

In 2015 bleef het bij een 3D-geprint prototype, om te tonen hoe de industrie moest nadenken over design en het helpen stoppen van vervuiling door plastic afval in de oceaan. Dat meldde Adidas in The Independent. Dit jaar zorgt het bedrijf er echter voor dat de schoenen in hun collectie is opgenomen. Vanaf half november zijn de zogenoemde 'UltraBOOST Uncaged Parley' voor 220 dollar, plusminus 200 euro, te koop in winkels en onlineshops, met een aantal van circa 7000 paar.

 

Malediven

De schoenen zijn voor 95 procent gemaakt van plastic afval uit de oceaan, gevonden in de nabijheid van de Malediven. De overige 5 procent is eveneens gefabriceerd uit gerecycleerd materiaal. Adidas heeft grote plannen met dit soort schoenen.

 

 

 

 

Ultieme doel

Het bedrijf wil een miljoen paar schoenen fabriceren in 2017. Hierbij gebruikt Adidas Parley Ocean Plastic. Het ultieme doel van Adidas is compleet te stoppen met het vervaardigen van ‘nieuw’ plastic, terwijl er een hoop gebruikt plastic afval in de oceaan dobbert.

 

 

 

 

Bron: metro 09-11-2016

Tekst: Guus Albrecht

Bron afbeelding: website van Adidas, uitsnede. 

Sportschoen van plastic afval uit oceaan