Contact | Sitemap | Route | 

De auto als hebbeding is van gisteren

Een privéauto staat 95 procent van de tijd ongebruikt en neemt veel ruimte voor andere doeleinden weg. Dat is goed beschouwd te zot voor woorden. De autoindustrie speelt er al een tijd op in dat dit inzicht doorbreekt.

Hopeloos ouderwets

Volkswagen een autofabrikant? Achterhaald. Dat is hopeloos ouderwets. Autofabrikanten beschouwen zich steeds meer als ‘dienstverleners’ die ‘mobiliteitsoplossingen’ bieden. Ook het in Wolfsburg gevestigde VW speelt in op deze trend waarbij de klant niet langer een model Golf of Polo koopt, maar steeds opnieuw een vervoermiddel kiest dat past bij zijn/haar behoefte van dat moment. Om in die behoefte te voorzien heeft het concern een nieuw merk in de handel gebracht: Moia.

 

Heilige koe

Nog niet zo heel lang terug werd de personenauto gebrandmerkt als ‘heilige koe’. Veel mensen waren verzot op hun vehikel. Maar het ideaal van een eigen auto voor de deur of in de garage is niet langer hot. Vooral in de grote metropolen en steden is het minder aantrekkelijk een auto te hebben. Niet alleen steden als Parijs, Athene en Madrid, maar ook steden in Nederland als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht ontwikkelen milieuzones, of zijn daar reeds existent. Het weren van dieselauto’s is nodig om de luchtvervuiling te reduceren. Maar ook de opstoppingen, de torenhoge parkeertarieven en soms het asociale rijgedrag spelen een rol bij het feit dat de auto lang niet meer zo gewild is. Jongeren in grote steden kopen al minder vaak een auto. Van iedereen die in de jaren tachtig geboren is, staat een derde positief tegenover autodelen. 

 

Auto staat lang stil

Dat autodelen is niet zo verwonderlijk, want naast een hoop gedoe is autobezit kostbaar. Een personenauto staat circa 95 procent van de tijd stil, terwijl afschrijving en verzekeringskosten doorlopen. Bij intensief gebruik dalen de vaste kosten. Delen loont en en moderne communicatiemiddelen maken dat eenvoudiger. GPS en draadloos internet zijn daar belangrijke hulpmiddelen.

 

Koelkast ophalen

Wil je met zijn tweeën de stad in? Dan boek je een tweepersoonsauto die in de buurt staat. Moet je een koelkast ophalen? Dan reserveer je via de app op je smartphone een stationcar. Als het goedkoper en flexibeler kan, waarom dan nog een auto aanschaffen? 

Autofabrikanten zien deze ontwikkeling ook en realiseren zich dat ze straks niet meer op hoeven te rekenen dat de klant elke drie jaar een nieuw automodel koopt.

Met het nieuwe Moia wil VW twee markten bedienen: concurreren met Uber en taxidelen. Moia gaat busjes inzetten, waarin zes, zeven of acht passagiers mee kunnen reizen.

 

Zelfsturende auto

Moia wil zijn diensten all over the world in metropolen en grote steden aanbieden en verwacht binnen een paar jaar een miljardenomzet. In 2025 wil Moia de grootste zelfsturende autovloot wereldwijd hebben. Voor autofabrikanten die er niet in slagen de automarkt te veroveren, dreigen zware tijden. En een andere vervoerscategorie die zich zorgen moet maken is de ov-sector.

 

 

 

Bron: de Volkskrant, 07-12-2016

Tekst: Guus Albrecht

De auto als hebbeding is van gisteren