Contact | Sitemap | Route | 

EU Green Week, aftrap in Utrecht op 21 mei

Van 21 mei tot en met 25 mei vindt de EU ‘Green Week’ plaats. 'Groene Steden, Voor een Groenere Toekomst', is het hoofdthema van deze week. De opening - met tal van activiteiten - vindt plaats in Utrecht.
Genieten in het groen, Singelgebied Utrecht, in de lente
 
 
Hoe maken we steden leefbaar? In een tijd waar steden groeien, steeds meer mensen naar de stad trekken, zijn leefbare steden van groot belang. Groen speelt hierbij een belangrijke factor. In de Europese Groene Week van 2018 wordt er gekeken naar manieren waarop de EU steden helpt betere plaatsen te worden om te wonen en te werken. Beleidsontwikkelingen op het gebied van luchtkwaliteit, geluid, natuur en biodiversiteit en afval- en waterbeheer worden onder de aandacht gebracht. Lokale overheden en burgers worden aangemoedigd om hun visie op een duurzame toekomst te delen.
 
De week gaat op 21 mei officieel van start in Utrecht en wordt op 25 mei afgesloten in Madrid. De topontmoeting EU Green Cities Summit vindt van 22-24 mei plaats in Brussel. 
 
Er worden veel interessante evenementen georganiseerd door partners in heel Europa. Die vinden plaats van eind april tot half juli. Er wordt gekeken naar de uitdagingen waarmee steden te maken krijgen, van luchtkwaliteit tot geluid, afval- of waterbeheer, stadsplanning en meer. Ook de rol die inwoners kunnen spelen om hun stad groener te maken, komt aan bod. De evenementen maken het mogelijk om meningen uit te wisselen, te leren en mee te praten over de ontwikkeling van uw stad! Doe mee met een evenement bij u in de buurt of gebruik de hashtag #EUGreenWeek op social media.
 

 

Opening in Utrecht, 21 mei

Op pinkstermaandag 21 mei 2018 organiseren de gemeente Utrecht en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de aftrap van de EU GreenWeek in Utrecht.
Zoals vele andere Europese steden, groeit ook Utrecht sterk. Hoe maken we van onze stad een fijne en gezonde plek om te leven, wonen en werken? Ook Utrecht heeft te maken met  klimaatverandering, luchtvervuiling en grondstoffenschaarste. 
 

Doe mee

Er is een gevarieerd festivalprogramma. Ervaar hoe Utrecht samenwerkt aan een groene en gezonde stad waar iedereen van kan profiteren. Verken de stadsnatuur met de groene fietsroute door Utrecht, debatteer mee over de toekomst van onze stad en laat je inspireren op het Knoop-plein en de Green House restaurant met workshops, presentaties en andere activiteiten rondom gezond leven in de stad. Er is ook een Fair Fashion Festival.
Wat is jouw beeld van een groene en gezonde stad? Denk en praat mee over de toekomst van Utrecht. Klik hier voor het volledige programma (pdf). 
 
Je moet je alleen aanmelden voor het programma ‘Knoop’. Klik hier om je op te geven! 
 
 
 
 
Afbeelding rechts boven: screenshot website EU Green Week.
Afbeelding boven deze pagina: singelgebied Utrecht, in de lente, stinzenplanten.
Afbeelding midden van deze pagina: screenshot pdf document programma aftrap Utrecht. 
EU Green Week, aftrap in Utrecht op 21 mei