Contact | Sitemap | Route | 

Climate Planet komt naar Utrecht

Van 6 oktober tot 3 november staat er een 20 meter hoge wereldbol op het nieuwe Jaarbeursplein in Utrecht: de Climate Planet. Kom ook en laat je informeren over klimaatverandering en een duurzame toekomst!

De succesvolle internationale Climate Planet komt voor het eerst naar Nederland! Utrecht4GlobalGoals presenteert aan alle inwoners dit indrukwekkende beeld van de aarde. 

 

De Climate Planet is een 'aardbol' met een doorsnede van 24 meter. Een 360 graden film neemt je mee op een ruimtereis van de Big Bang tot in de verre toekomst en biedt inspiratie voor een duurzame toekomst. Daarnaast worden in de Climate Planet wereldbol live gestreamde beelden vanaf 4 NASA-satellieten vertoond. Samen met de 360 graden film geven deze beelden een indrukwekkende ervaring. Ontdek hoe bijzonder en fragiel de aarde is. 

 

Er is ook een tentoonstellingsruimte over de 17 Global Goals. Dit zijn 17 doelstellingen voor een betere wereld in 2030. De doelstellingen gaan over o.a. armoede, veiligheid, schone energie, honger, gelijkheid. Op deze manier geven we de Global Goals meer bekendheid. Laat je informeren over de Global Goals en of jouw keuzes mede bepalen of de Global Goals worden gehaald: Pak je de fiets of de auto? Wat doe je op je brood? Ben je vegetarisch of eet je (vaak) vlees?

 

The world is experiencing massive, global climate changes and there is an urgent need to focus our energy and resources on environmental sustainability. While there is a lot of awareness around climate change, we need to act, but in order to act, we need to understand. That is the reason why we created Climate Planet.


 

Opening Climate Planet Utrecht en organiseer een 'duurzame evenement'

 

Op zaterdag 6 oktober opent Climate Planet haar deuren. De hele maand oktober is dit dé locatie voor duurzame bedrijfsbijeenkomsten, voor een bijzonder scholenprogramma en natuurlijk voor iedereen die dit niet wil missen. Meer informatie over de Climate Planet en het organiseren van duurzame bedrijfsbijeenkomsten of een scholenprogramma: kijk op de site van Climate Planet

  

Tickets 

 

Toegangskaarten zijn te bestellen op climateplanet.nl

 

Initiatiefnemers

 

De Climate Planet wordt georganiseerd door Utrecht4GlobalGoals in samenwerking met Gemeente Utrecht, de Deense initiatiefnemers Global Citizens, bedrijven en vele organisaties.

 

Climate Planet komt naar Utrecht

 

 

Climate Planet bijna in Utrecht!

 


Climate Planet komt naar Utrecht