Warning: call_user_func_array() expects parameter 2 to be array, string given in /var/www/html/core/module.class.php on line 145

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/core/module.class.php:145) in /var/www/html/index.php on line 39
Proef met flexibel OV in provincie Utrecht
 
Een primeur voor de provincie Utrecht: bus op afroep. Vanaf 9 december aanstaande begint met de start van de nieuwe dienstregeling ook het oproepsysteem voor de bus.

De bussen zijn dan alleen nog op afroep beschikbaar. Het idee is om via een app en/of telefoonnummer een 'flexrit' te boeken. Zie voor het goedgekeurde vervoerplan van U-OV en Syntus de website van de provincie Utrecht. De specificaties van deze zogeheten 'Pilot maatwerkvervoer Eiland van Schalkwijk', staan op pagina 23 van het definitieve vervoerplan U-OV (in pdf).

 

In en rond Houten begint over krap drie maanden een proef op drie buslijnen. Doel is uiteindelijk dat veel meer lijnen in de provincie dit type openbaar vervoer gaan bieden. De provincie wil op deze manier buslijnen behouden met een gering aantal passagiers, die zwaar onder druk staan. Vooral in landelijke en dun bevolkte gebieden dreigen dergelijke zwak bezette lijnen het onderspit te delven. Deze buslijnen kosten vervoerder U-OV (Qbuzz) en de subsidieverstrekker provincie Utrecht te veel geld.

Proef met flexibel OV in provincie Utrecht