Contact | Sitemap | Route | 

Grootste event van Nederland op het gebied van Duurzaamheid in Utrecht!

Vanaf 20 oktober 2018 staat in Utrecht duurzaamheid centraal. De derde editie van de Duurzame Week gaat namelijk van start! Met tal van activiteiten tot en met 27 oktober: masterclasses, workshops, tentoonstellingen en meer.

Het hart van de Duurzame Week vormt de Climate Planet, op het Jaarbeursplein. De Duurzame Week is – volgens de organisatoren – het grootste event op het gebied van duurzaamheid in ons land. Met meer dan 10.000 bezoekers. 

 

Waarom en Wat?

 

Duurzame Week verbindt bezoekers, ondernemers en overheden met als doel het creëren van een groenere samenleving en toekomst. De Duurzame Week wil:

een broedplaats voor inspirerende gesprekken, nieuwe ontmoetingen en samenwerkingsverbanden zijn.
Maar er is ook ruimte voor plezier, inspiratie en interactie: food, drinks, muziek, workshops en entertainment. 

 


Afbeelding: screenshot Tijdlijnfoto's Duurzame Week op Facebook.  

 

 

Waar? 

 

Duurzame Week biedt een inspirerend programma aan met diverse workshops, lezingen en food&drinks in één van Climate Planet containers. Dit vormt het hart van de Duurzame Week. Daarnaast zijn er andere locaties waar veel activiteiten plaatsvinden. Zoals ANNE, tegenover de Climate Planet. Dit is de plek die Alle Nederlanders Naar Energieneutraal helpt. 

 

Duurzame Week en partners

 

Duurzame Week wordt georganiseerd naast de Duurzame Week zelf door verschillende organisaties: gemeente Utrecht, ANNE, Utrecht 4 Global Goals, Climate Planet Utrecht, The Green House, Start The Future, PvdD, Utrecht Natuurlijk en meer. Zie de website van de Duurzame Week wie er nog meer meewerken

 

Circulair Compliment

 

Ook wordt er dit jaar het ‘Circulair Compliment’ uitgedeeld.

Gemeente Utrecht en Duurzame Week werken samen aan een duurzame, gezonde en hernieuwbare stad. Tijdens de Duurzame Week lichten we lokale initiatieven van enthousiaste burgers, ondernemers en bedrijven die hieraan bijdragen uit. Dit jaar doen we dat door uitreiking van een ‘Circulair Compliment’ aan initiatieven die zich richten op circulariteit.

Op 11 oktober worden de vijf nominaties bekend gemaakt. Op 23 oktober wordt het Circulair Compliment uitgereikt door wethouder Klaas Verschuure. 

 

Programma

 

Naast het Circulair Compliment worden er tal van andere activiteiten georganiseerd tijdens de Duurzame Week Utrecht. Natuurlijk kan je terecht in de Climate Planet. Help mee lachgaspatronen verzamelen, waarvan Michiel Kuijper vervolgens kunst maakt. Verder zijn er workshops wormenhotels maken, is er een tentoonstelling over Broodnodige insecten, kan je tips krijgen over duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kast legen (Krijg de Kleertjes) en leer je alles over isoleren, zonnepanelen en meer bij De BespaarBieb. De PvdD Utrecht organiseert CleanUp Lunetten. Er is een 'meet the Chef circulair diner', een fietsroute Utrechtse Euro en kan je je oude MAC of laptop leren repareren, dan wel inruilen of recyclen. Ook is er een workshop over waarom natuur gezond is door De Buitendokters. 

 

Zie het programma voor alle activiteiten. Vaak moet je je van tevoren aanmelden en een ticket kopen. 

  

Aftermovie Duurzame Week 2017! 

 


Zie voor meer informatie de website van de Duurzame Week Utrecht, Duurzame Week op Facebook. Alle events die de Duurzame Week op Facebook heeft geplaatst en volg de Duurzame Week op twitter! Twitter mee met de hashtag #DW18!

 

Grootste event van Nederland op het gebied van Duurzaamheid in Utrecht!