Contact | Sitemap | Route | 

Dag Weg Dag op 4 november geslaagd

Op 4 november 2018 organiseerde Kerngroep Ring Utrecht een actiedag tegen de Verbreding Ring Utrecht A27/A12. Met een fietsdemonstratie, lezingen en meer. De demonstratie was een groot succes! Er kwamen bijna 1000 mensen op af.

De impact van de plannen van de verbreding van de Ring Utrecht A27/A12 was al groot: op Amelisweerd gaan meer bomen sneuvelen dan destijds bij de aanleg van de A27.

Maar met de aanvullende plannen van Rijkswaterstaat gaat nog eens 40 ha natuur extra verdwijnen, een enorme aanslag op de leefbaarheid in de wijken langs de snelweg.

 

Ruimte om dit dubbele verlies aan natuur te compenseren is er nauwelijks en vindt voor het grootste deel niet plaats op de plek waar natuur verdwijnt. Slecht nieuws dus voor iedereen die in de omgeving van de snelweg woont, werkt en recreëert.

 

Kerngroep Ring Utrecht organiseerde op 4 november 2018 de actiedag DAG WEG DAG. De campagne werd ondersteund door een aantal organisaties, waaronder de Kracht van Utrecht, Milieucentrum Utrecht, Urgenda, Milieudefensie en en aantal politieke partijen. Zie voor alle organisaties Dag Weg Dag

 

KRU: 
Investeer in duurzame mobiliteit. Bijvoorbeeld in een fijnmaziger ov-netwerk of in beter (snel-)fietsverbindingen. investeringen die bijdragen aan een gezonde stad en een beter klimaat!
 
KRU wil vooruit! 
 
Voor een bereikbare stad, voor een schone lucht! KRU stelt voor: verbouw de huidige weg van 10 rijstroken in 2X6 met 80 km/u. Verbreden is dan niet nodig. Bovendien is 80 veel beter voor de luchtkwaliteit. Investeer in duurzame mobiliteit. Bijvoorbeeld in een fijnmaziger OV-netwerk of in betere (snel)fietsverbindingen. Investeringen die bijdragen aan een gezonde stad en een beter klimaat. 
 
 
PROGRAMMA:

  • 11.00 uur Fietsdemonstratie vanaf het Domplein;
  • 13.00 uur middagprogramma in de Kargadoor: Lezingen, muziek, poëzie, tekenen en actie-overleg, Oudegracht 36, Utrecht
  • 13.00 uur middagprogramma Milieucentrum Utrecht: Pop-up museum (bijna) 50 jaar actie voor Amelisweerd, Oudegracht 60
  • 16.00 uur Ronde Tafelgesprek in BAK, Pauwstraat 13A. We sluiten de dag af met een rondetafelgesprek o.l.v. Elisabeth van den Hoogen. Met GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger, moblliteitexpert Arie Bleijenberg en Anne Knol (campagneleider Duurzame mobiliteit Milieudefensie), dichter Alexis de Roode en cabaretier Vincent Bijlo.
 
Wil je een boom adopteren? Klik hier!  
 
VOOR EEN VERSLAG (MET FOTO'S) VAN DEZE GESLAAGDE DAG ZIE DE WEBSITE VAN DE KERNGROEP RING UTRECHT>>
Dag Weg Dag op 4 november geslaagd