Contact | Sitemap | Route | 

Nieuwe start Milieucentrum!

Op donderdag 29 maart 2018 vierden we als Milieucentrum Utrecht onze nieuwe start met een feestelijke borrel!

 

Het Utrechtse Milieucentrum heeft zware tijden achter de rug. In 2014 trok de gemeente Utrecht onverhoeds via een zinnetje in het coalitieakkoord alle subsidie in. In de daaropvolgende jaren is met kunst- en vliegwerk met projectsubsidies geprobeerd om de betaalde medewerkers te behouden. Helaas hebben zij ons eind vorig jaar moeten verlaten.

 

Is dat het einde van het Milieucentrum? Nee, we maken een nieuwe start! Met een flinke groep vrijwilligers en een nieuw bestuur. Waarom? Omdat er gewoon behoefte is en blijft aan een plek waar natuur- en milieuorganisaties, van lokaal tot landelijk, op een centrale plek kunnen afspreken en bijeen kunnen komen tegen een schappelijke huur. Die behoefte bleek al vorig jaar uit de door 33 organisaties ondersteunde brief aan de gemeenteraad om de subsidie te behouden. Het blijkt ook uit de blijvende belangstelling voor huur van ruimten.

 

Daarnaast heeft het Milieucentrum veel te bieden. Een Milieuwijzer, die iedereen in Utrecht helpt duurzame en verantwoorde keuzes te maken. Een Nieuwsbrief die elke Utrechter op de hoogte houdt van wat er in de stad speelt op het gebied van natuur en milieu in de breedste zin van het woord. Wij gaan dat aanbod de komende tijd extra versterken. En nog veel meer initiatieven ontwikkelen, het liefst in samenwerking met groepen, organisaties en bewoners die net als wij iets voor de gezonde toekomst van onze  stad willen betekenen. Wij zien het pand in het centrum van Utrecht - aan de Oudegracht - daarnaast als een mooie plek voor zzp’ers en start ups die Utrecht iets te bieden hebben op het gebied van natuur, klimaataanpak en duurzaamheid. 

 

Deze nieuwe start gaat niet vanzelf. Maar het zou te gek zijn als een stad als Utrecht met zoveel ambitie op het gebied van klimaatbeleid en duurzame stedelijke ontwikkeling zich geen stedelijk centrum voor informatie en activiteiten op dit gebied kan veroorloven. Wij zien uit naar samenwerking met iedereen die hierin actief wil zijn.

 

 


 

Wanneer: Donderdag 29 maart van 16.00 - 19.00 uur.

 

Waar: Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60

 

Jos Cozijnsen

Erik Vleugel

Jos Kloppenborg

 

Bestuur Stichting Milieucentrum Utrecht

 

 

 

Nieuwe start Milieucentrum!