Contact | Sitemap | Route | 

Bomen gevaarlijk? Wat een 'blatende waanzin'!

Bomen vellen langs de N-wegen? Geen goed idee! Aldus Guus Albrecht, vrijwilliger MCU. Teken ook de petitie!


De N225 bij Doorn

 

 

In Trouw van zaterdag 28 april, was een artikel te lezen met als kop: Bomen langs de weg zijn als een monument, die kun je niet omzagen. Massaal bomen vellen langs ‘gevaarlijke’ wegen is een slecht idee, vindt een onderzoeker en landschapsarchitect. En in een kleiner artikel: Bomen zijn gevaarlijk en moeten weg. Dat vindt het huidige kabinet. De regering wil ‘gevaarlijke’ N-wegen veiliger maken door onder meer bomen weg te halen of vangrails te plaatsen. Circa een derde van de ongevallen met dodelijke afloop op N-wegen komt voort uit een botsing met een obstakel zoals een boom.

 

Lydia Wierda uit Haren bij Groningen vindt dit zoals zij het zegt “blatende waanzin”(*). Ze heeft, wat ons betreft voor de volle honderd procent gelijk. Sinds wanneer zijn bomen, die zich niet kunnen verroeren, gevaarlijk? En die N-wegen zijn volgens velen ook een gevaar. Ook die straten kunnen zich niet zomaar verplaatsen. Wordt het niet eens tijd dat de mens bij zichzelf te rade gaat en beseft dat hij, ja vooral een bepaald type man, het enige echt gevaar is. Menselijk gedrag is vaak wel gevaarlijk. Onoplettende automobilisten met al dan niet roekeloos rijgedrag, testosteronbommen met meer haast dan hersenen, en oh ja, die ongeduldige bumperklevers die het liefst als een raket over de weg zouden willen schieten. Bomen gevaarlijk? Donder op, de mens is zolangzamerhand knettergek. 

 

Het is tijd om in beweging te komen. Protesteer, toon dat je het pertinent oneens bent met de opvatting dat Nederland een Besloten Vennootschap is (BV Nederland), dat zo efficiënt geleid moet worden. Teken de petitie! De petitie is opgesteld door Deanneke Steenbeek. 

Bronnen: Trouw, 28 en 30-04-2018

 

 

 

Becommentarieerd door Guus Albrecht/MCU-Stadsmilieunieuws, 03-05-2018

 

 

 

 

(*) Lydia Wierda uit Haren (Groningen) schreef een ingezonden stuk in Trouw, 30 april 2018. 

 

 

 

Bron afbeelding bovenaan: CborG82 - Eigen werk, de N225 bij Doorn.

CC BY-SA 3.0

Bron afbeelding rechtsboven: screenshot petitie. 

 

Bomen gevaarlijk? Wat een 'blatende waanzin'!