Contact | Sitemap | Route | 

Geen verbreding! 80 km op de Ring Utrecht en opschorting van het Tracébesluit A27/A12

De Kerngroep Ring Utrecht organiseerde publieksbijeenkomsten over het Tracébesluit Verbreding Ring Utrecht A27 samen met de Luchtwachters Utrecht. De bijeenkomsten werden gehouden in Voordorp, Rijnsweerd & Oost en Lunetten.

Op de druk bezochte bijeenkomsten in Voordorp, Rijnsweerd en Lunetten over het Tracébesluit A27 kwamen veel ongeruste bewoners af. Leden van de Kerngroep Ring Utrecht en de Luchtwachters Utrecht zetten voor hen de plannen, de gevolgen voor het milieu en de gezondheid, de beroepszaken en de politieke lobby op een rij. De aanwezigen waren het roerend over de oplossing eens: nu vast 80 km per uur gaan rijden op de Ring en opschorting van het Tracébesluit. En straks zeker geen 2 x 7 rijstroken, hooguit 6. Beter is helemaal geen verbreding.

 

Inmiddels gaat het om twee Tracébesluiten, vertelde ‘modelexpert’ Gerard Cats. Want begin juli lanceerde Rijkswaterstaat een aanvullend Tracébesluit. Dat houdt in dat er nog eens 28 ha groen en bomen moeten worden opgeofferd aan verbreding van de A27 om plaats te maken voor werkterreinen en extra rijstroken. De Kerngroep Ring Utrecht gaat ook tegen dit tweede besluit in beroep, meldde Cats. Hij riep belanghebbenden op zich achter dit beroep te scharen. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die vanuit hun huis de snelweg met de belendende groenstrook kunnen zien liggen, of die in dat groen sporten en recreëren.

 


Afbeelding: screenshot van een van de presentaties

 

80 km hard zat

 

Veel bezoekers vulden na afloop verklaringen in om het beroep te steunen. Ook de actiekaarten, gericht aan Tweede Kamerleden,vonden gretig aftrek. In een tijd waarin Nederlandse overheid door de rechter op de vingers wordt getikt omdat deze geen enkele klimaatdoelstelling haalt, is het bizar om vast te houden aan 100 km per uur voor hooguit 30 seconden tijdwinst, vonden de bezoekers unaniem.

 

DAG WEG DAG 4 november in Utrecht

 

De bijeenkomsten zijn het startpunt voor verdere acties. Kom 4 november bijvoorbeeld meedoen aan de fietsdemonstratie. Zie voor het verdere programma van die dag: stopverbredingringutrecht.nl

 

Voor diegenen die de presentaties die gegeven zijn door willen lezen: Klik hier.

 

 

Geen verbreding! 80 km op de Ring Utrecht en opschorting van het Tracébesluit A27/A12