Contact | Sitemap | Route | 

Rijkswaterstaat en ProRail: Samen Circulair

MCU-medewerker Huub Sweerts bezocht tijdens de Week van de Circulaire Economie de conferentie ‘duurzame leiders: Samen Circulair’. Prorail en Rijkswaterstaat op weg naar (volledig) circulair.

Van 14 tot en met 18 januari 2019 was het de Week van de Circulaire Economie. Een week waar verspreid door het land evenementen werden gehouden waarin organisaties kennis delen over circulair ondernemen. Op woensdag bezocht ik in Amersfoort de conferentie ‘duurzame leiders: Samen Circulair’ van Rijkswaterstaat en ProRail. Nederland wil in 2050 een volledig circulaire economie zijn. Rijkswaterstaat heeft zelfs de ambitie om in 2030 volledig circulair te werken.

 

Toekomstdromen

 

Jonge talenten van ProRail en RWS openden deze conferentie met een vooruitblik naar de infrastructuur in 2050: “op een zeldzame dag dat er niet vanuit huis gewerkt wordt ontmoeten ze elkaar onderweg in Zeeland in een wind aangedreven voertuig. De weg is gemaakt van Zeeuwse klei en kan elke dag anders liggen afgestemd op de vraag van dat moment. Met lijm die uit mosselen wordt gewonnen is het asfalt vervangen. Fluorescerende eiwitten uit een kwal worden gebruikt als materiaal voor reflectoren in de weg”.

 

Er wordt niet alleen naar de technologie van de toekomst gekeken. Ook de manier waarop er naar economie wordt gekeken is naar verwachting anders in 2050. Ze kijken met weerzin terug op het begrip economie vanwege de associatie met onbeperkte groeiambitie en winst boven alles. Delen en Open Source wordt de norm. 

 

De trekkers van nu

 

Keynote spreker Jacqueline Cramer is bekend als voormalig minister van VROM. Ze nam de aanwezigen mee in een presentatie getiteld: Een kwestie van durven en doen. De urgentie is duidelijk door problemen als de opwarming van de aarde, grondstoffenschaarste en verlies van biodiversiteit. Als ‘change agent’ van de transitie van gloeilamp naar led heeft ze aan den lijve ondervonden hoe moeilijk de overgang naar een milieuvriendelijker variant is. Haar advies: begin niet gelijk te groot. De trekkers van nu moeten flexibel maar gericht kunnen leren door te doen. 

ProRail en Rijkswaterstaat hebben door aanbesteding een mooi instrument in handen om de markt te sturen.

 

Circulair Lego-viaduct

 

Heel actueel was het onderwerp in de workshop ‘ketenpartners: circulair viaduct’. Dit eerste circulaire viaduct was begin deze week door de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat geopend. Het gemiddelde viaduct blijft veertig jaar behouden en eindigt dan als sloopafval. De circulaire elementen zijn ontworpen voor een duur van tweehonderd jaar en gaan dus ongeveer vijf keer langer mee. De vergelijking met lego werd meermaals gebruikt om duidelijk te maken dat de betonnen onderdelen echt hergebruikt kunnen worden.

 

Het lukt nog niet het beton hiervoor op de benodigde tiende millimeter nauwkeurig te maken. Daarom zijn veel verschillende vulmaterialen (waaronder boter) gebruikt om te oefenen. Nu het bouwen van het circulaire viaduct inmiddels is gelukt is dat niet meer de uitdaging. Wel het demonteren, zodat het herbruikbaar is. Hier gaat men in maart 2019 mee aan de slag. Daarnaast is de huidige maximale spanwijdte van 25 meter nog voor verbetering vatbaar.

 

Speeltoestellen van hergebruikt spoormateriaal

 

De dag werd afgesloten met pitches van de drie finalisten van de ProRail Circular Design Challenge. Industrieel ontwerper Rutger Dankelman was het meest origineel met Spails: speeltoestellen van hergebruikt spoormateriaal. Hij mag net als de twee andere prijswinnaars zijn ideeën gaan uitwerken in een prototype.

 
Rijkswaterstaat en ProRail: Samen Circulair