Contact | Sitemap | Route | 

Zeg het met duurzame bloemen op Valentijnsdag

14 februari was Valentijnsdag, steeds meer mensen geven op deze dag cadeautjes om hun liefde te verklaren of deze te vieren. Bloemen worden het meest gegeven. Wat is jouw duurzame keuze?

Teelt en transport zijn de grootste boosdoeners bij de productie van snijbloemen. Bestrijdingsmiddelen, verwarming van kassen en vervoer per vliegtuig zijn gebruikelijk om rode rozen zo mooi en zo vers mogelijk in de bloemenwinkel te krijgen en daarna in de handen van de geliefde.

 

Koop bloemen bewust

 

Wil je ook in de liefde klimaatvriendelijk zijn, koop dan je bloemen bewust. Op de site van Milieu Centraal lees je dat potplanten al minder belastend voor het milieu zijn dan snijbloemen. En maak jezelf wijzer, check de Keurmerkenwijzer

 

Of geef duurzame bloemen, deze zijn gekweekt in Nederland onder milieuvriendelijke omstandigheden. De beste tijd voor bloeiende bloemen van lokale kwekers is de periode mei tot en met januari. Vraag erom bij je bloemist.

 

Bloeiend wintergroen 

 

Medio februari heeft Cupido ook bloeiend wintergroen tot zijn beschikking. De romanticus met vooruitziende blik kan terecht in eigen tuin. Naast verschillende bloembollen in de knop zijn er bloeiende heesters. De familie Helleborus kent verschillende mooie bloemen, ‘Winter Moonbeam’ geeft een mooi blad in het boeket en de naam doet de rest. 

 

Bloemenpluktuin

 

Wat is er romantischer dan een eigenhandig geplukt bosje bloemen? Witte Forsythia, gele Kornoelje of de zachtblauwe stervormige bloemen van de Chionodoxa, allemaal februaribloeiers

Voor wie geen tuin heeft kan rondom Utrecht terecht bij een ruime keuze aan pluktuinen. 

 

Duurzame bloemen zijn niet alleen belangrijk tijdens dagen als Valentijnsdag. Bloemen kopen? Voor jezelf of voor een ander? Koop bewust bloemen in. 

 

Zie hiervoor onze milieuwijzer

 

 

Anneke Kuhurima, vrijwilliger bij MCU

Zeg het met duurzame bloemen op Valentijnsdag