Contact | Sitemap | Route | 

Grootste Klimaatmars ooit in Nederland, Utrecht goed vertegenwoordigd

Zo’n 40.000 mensen trotseerden weer en wind in Amsterdam om mee te lopen in de grootste Klimaatmars ooit in ons land. Ook een aantal van onze vrijwilligers liepen mee. Al of niet met kinderen en kleinkinderen.Door WeeJeeVee - Eigen werk, CC BY-SA 4.0 (wikipedia)

Het was de grootste Klimaatmars ooit in Nederland, aldus de organisatoren. Er kwamen mensen uit het hele land naar onze hoofdstad om een groener beleid te eisen. 

 

Ook Utrecht was goed vertegenwoordigd in Amsterdam. 

Overvolle perrons op Utrecht CS met klimaatmarsers die in een nog vollere trein vertrokken om mee te kunnen lopen met de Klimaatmars in Amsterdam. Er vertrok zelfs een groep fietsers naar Amsterdam vanuit Utrecht! 

 

Daar gaan ze. Op de fiets naar de Klimaatmars in Amsterdam. Zondagochtend 10 maart negen uur: ruim 40 Utrechters fietsen vanaf het Neude. Red het Klimaat, red Amelisweerd!”

 

Voorafgaand aan de Klimaatmars was er een kort podiumprogramma met optredens van Claudia de Breij en Typhoon, gepresenteerd door Froukje Jansen. Klimaatwetenschapper en hoofdauteur bij het wetenschappelijke VN-klimaatpanel IPCC Heleen de Coninck gaf een minicollege over klimaatverandering. Ook de initiatiefnemers van de grote scholierenstaking voor het klimaat Dila Dogan (16) en Pieter Lossie (17) spraken de deelnemers toe. Zij werden vergezeld door klimaatstakers van het eerste uur Lilly Platt (10) uit Zeist en de jarige Jovanna van den Berg (13) uit Olst.

 

De Klimaatmars is een initiatief van Milieudefensie, Greenpeace, de FNV, Oxfam Novib, DeGoedeZaak en de Woonbond. Veel andere organisaties sloten zich aan bij dit initiatief. 

 

Bekijk het event op Facebook

Bekijk de livestream terug.

De leukste spandoeken zien? klik hier

 

En nu? 
Stem voor een eerlijk klimaat op 20 maart!

De Klimaatmars was een geweldig succes! Maar ook hierna kun je actief blijven voor een duurzame wereld. Stem op 20 maart bij de verkiezingen op een partij die staat voor een eerlijk en goed klimaatbeleid. En vraag anderen dit ook te doen. Ook kun je meedoen met andere activiteiten van de initiatiefnemers van de Klimaatmars.


Wat er nog meer gaat gebeuren lees je hier

Je kan onder andere de petitie ondertekenen van Oxfam Novib waarin Rutte en Wiebes gevraagd wordt om een eerlijk klimaatbeleid voor iedereen. "Klimaatverandering treft ons allemaal, maar vooral kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden. Roep minister-president Rutte en klimaatminister Wiebes op: zorg voor een eerlijk klimaatbeleid en lever de beloofde klimaatsteun aan arme landen".  Milieucentrum Utrecht is partner van het Klimaatbos León in Nicaragua en is voor een eerlijk klimaatbeleid voor iedereen, ook voor inwoners van de ontwikkelingslanden.  


 

Foto: Giel van Dam

 

 

Grootste Klimaatmars ooit in Nederland, Utrecht goed vertegenwoordigd